magdasnews.gr
News

Η μετανάστευση θα προσθέσει 6,1 εκατ. ανθρώπους στον πληθυσμό της Βρετανίας έως το 2036

Η μετανάστευση αναμένεται να προσθέσει 6,1 εκατομμύρια άτομα στον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2036, σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις, αυξάνοντας τον πληθυσμό από 67 εκατομμύρια στα μέσα του 2021 σε 73,7 εκατομμύρια στα μέσα του 2036.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε αυτή την πρόβλεψη, επισημαίνοντας ότι η αύξηση κυρίως οφείλεται στη μετανάστευση.

Η πρόβλεψη περιλαμβάνει 541.000 περισσότερες γεννήσεις από θάνατο και καθαρή διεθνή μετανάστευση 6,1 εκατομμυρίων ατόμων. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ρεκόρ καθαρής μετανάστευσης με 745.000 άτομα μόνο το 2022.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ βρίσκεται υπό πίεση να περιορίσει τη μετανάστευση, κυρίως λόγω της αυξημένης νόμιμης μετανάστευσης που κυριαρχεί στη βρετανική σκηνή. Η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα χορήγησης βίζας, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

Οι προβλέψεις υποδεικνύουν επίσης ότι η καθαρή μετανάστευση αναμένεται να είναι περίπου 315.000 άτομα ετησίως από τα μέσα του 2028 και έπειτα. Το ζήτημα αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις προσεχείς εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη στις μετρήσεις αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που θα επιβεβαιωθεί στις ευρωεκλογές»

News Room G

Συγκλονιστικό: Πάνω από ένας τόνος κοκαΐνης κατασχέθηκε στο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης

News Room G

«Οδηγός» δικαιωμάτων εργαζομένων για το Πάσχα: Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται

Newsroom