magdasnews.gr
News

Πάνω απο 100 Πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπο κατάληψη – δείτε την ανακοίνωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Οι φοιτητές εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για τρίτη εβδομάδα.

Πάνω από 100 σχολές πανελλαδικά τελούν υπό κατάληψη.

Στη συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων, η Κοσμητεία της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξέφρασε τους προβληματισμούς της για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ τόνισε ότι η διακοπή της λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων υπονομεύει την εικόνα τους. Η Γενική Συνέλευση της σχολής πρότεινε την επανέναρξη της λειτουργίας για τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας και της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Χημικών Μηχανικών τόνισε ότι οι προβληματισμοί για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι θεμιτοί, αλλά η κατάληψη των πανεπιστημιακών χώρων είναι αντιακαδημαϊκή και αντιδημοκρατική. Καλούν σε επανέναρξη της λειτουργίας της σχολής για να διασφαλίσουν τη συνεχιζόμενη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου.

Η Γενική Συνέλευση της σχολής προσθέτει ότι η διακοπή της λειτουργίας δυσχεραίνει τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου και καλεί σε επαναλειτουργία για να αποφευχθεί η ακύρωση των εξετάσεων. Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη για ενεργότητα και παρουσία στο δημόσιο πανεπιστήμιο, αντίθετα προς την αντιδημοκρατική και αντιακαδημαϊκή πρακτική της κατάληψης.

Σχετικές αναρτήσεις

Tzane: Ποιος ήταν ο TikToker που σκοτώθηκε – Πώς συνέβη η τραγωδία

Newsroom

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπεγράφη καμία συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Ουκρανίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Οδησσό

News Room G

Στον υποθαλάσσιο αγωγό Αίγινας-Σαλαμίνας βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ν. Χαρδαλιάς

News Room G