magdasnews.gr
News

Πώς σχεδιάζει να πλημμυρίσει τη Δύση με μετανάστες σύμφωνα με την Telegraph

ΠΟΥΤΙΝ

Η Ρωσία φαίνεται να αξιοποιεί ιδιωτικές πολιτοφυλακές προκειμένου να επηρεάσει και να ελέγξει τη μεταναστευτική ροή στην Ευρώπη, σύμφωνα με αναφορές της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.

Το Κρεμλίνο φαίνεται να ασκεί επιρροή σε πολλές από τις κύριες μεταναστευτικές διαδρομές προς την ήπειρο, με προειδοποιήσεις από συνοριακές δυνάμεις ότι, με την άφιξη της άνοιξης, η Ρωσία ενδέχεται να εντείνει τις ενέργειές της για την μεταφορά μεταναστών. Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί αυτήν την τακτική για να προκαλέσει αστάθεια στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Telegraph, υπάρχουν έγγραφα πληροφοριών που περιγράφουν αναλυτικά τα σχέδια των ρωσικών πρακτόρων για τη δημιουργία μιας “ισχυρής συνοριακής αστυνομικής δύναμης 15.000 ατόμων”, αποτελούμενης από πρώην πολιτοφυλάκες στη Λιβύη, προκειμένου να ελέγξουν τη ροή των μεταναστών.

Ένας αξιωματούχος ασφαλείας, με ανωνυμία, δήλωσε στην εφημερίδα: “Εάν μπορείτε να ελέγξετε τις μεταναστευτικές διαδρομές προς την Ευρώπη, τότε μπορείτε να επηρεάσετε αποτελεσματικά τις εκλογές, καθώς μπορείτε να περιορίσετε ή να αυξήσετε τη ροή μεταναστών σε συγκεκριμένες περιοχές για να επηρεάσετε την κοινή γνώμη σε κρίσιμη στιγμή”.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται καθώς η μετανάστευση αναμένεται να είναι κύριο θέμα στις επερχόμενες εκλογές στη Ρωσία. Η ανεξέλεγκτη ροή παράνομων μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται ήδη αδυναμία για τον Βρετανό πρωθυπουργό, ενώ η ΕΕ ανησυχεί για την επιρροή της Ρωσίας στο θέμα της μετανάστευσης.

Σχετικές αναρτήσεις

Ένταση στη Βουλή μετά την ομιλία Βελόπουλου – Κατρίνης: Το ομοφοβικό παραλήρημα ξεπέρασε τα όρια

News Room G

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που 150 άτομα επιτίθενται σε δύο τρανς – 21 συλλήψεις (βίντεο)

Newsroom

Οι καταναλωτές μειώνουν δαπάνες και αλλάζουν συνήθειες σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ

News Room G