magdasnews.gr
News

Σήμερα προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

VOULI

Το σχέδιο νόμου με τίτλο “Κύρωση της από 11.12.2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» (Α’ 203) – Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο σχέδιο νόμου κατατέθηκε υπουργική τροπολογία που προβλέπει την αναστολή της είσπραξης των απλήρωτων οφειλών για αγροτικές χρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας για τα έτη 2024 και 2025, που αφορούν καταναλώσεις μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2023, για τους πληγέντες από τον Daniel. Επίσης, περιλαμβάνει διάταξη για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού για το έτος 2024 και ρύθμιση για τις μετεγγραφές αθλητών σε περιπτώσεις ανάκλησης του σωματείου από το «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων». Επιπλέον, προβλέπεται παράταση προθεσμίας έως την 29η Φεβρουαρίου 2024 για την έκδοση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας για την κατανομή των ποσοστών της εύλογης αμοιβής στους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης.

Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την ΝΔ να το υποστηρίζει και όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης – εκτός από το ΚΚΕ που το καταψήφισε – να εκφράζουν επιφυλάξεις για τη θέση τους κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Βρούτση, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή, προβλέπεται ότι από τις 13 Φεβρουαρίου 2024 οι φίλαθλοι θα επιτρέπεται να επιστρέφουν στα γήπεδα. Την ίδια ημέρα, η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας θα έχει νέες αρμοδιότητες για την εισήγηση και επιβολή αυστηρών διοικητικών κυρώσεων σε γήπεδα με φαινόμενα οπαδικής βίας. Από τις 6 Μαρτίου 2024 τίθεται σε ισχύ η λειτουργία νέων καμερών εποπτείας σε όλα τα γήπεδα της Super League και του μπάσκετ. Τέλος, από τις 9 Απριλίου 2024 θα εφαρμόζεται το σύστημα ταυτοποίησης μέσω κινητού τηλεφώνου για τους κατόχους αθλητικών εισιτηρίων κατά την είσοδό τους στα γήπεδα.

Σχετικές αναρτήσεις

Αστυνομικός κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη

News Room G

Τροχαίο στο Ηράκλειο: Έχασε την μάχη η γιαγιά του βρέφους

News Room G

Εισαγγελική παρέμβαση για την αποστολή email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες του εξωτερικού

News Room G