magdasnews.gr
News

Χάος στην Ουκρανία: Αποπέμπει τον επικεφαλή των ενόπλων δυνάμεων Ζαλούζνι ο Ζελένσκι

ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπάθησε να αποπέμψει τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι, αλλά αυτός αρνήθηκε να παραιτηθεί και κανένας άλλος δεν αποδέχθηκε να αναλάβει τη θέση, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Σύμφωνα με αναφορές της βρετανικής εφημερίδας The Times, ο Ζελένσκι ζήτησε μια συνάντηση με τον Ζαλούζνι, κατά τη διάρκεια της οποίας του ζήτησε να παραιτηθεί. Ωστόσο, ο Ζαλούζνι αρνήθηκε την παραίτηση, και μετά την απόρριψη της πρότασης από πιθανούς διαδόχους του, ο Ουκρανός πρόεδρος βρέθηκε αναγκασμένος να ανακαλέσει την απόπειρα απόπεμψης του Ζαλούζνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση του Ζελένσκι να προσπαθήσει να αποπέμψει τον Ζαλούζνι υποστηρίζεται ότι έγινε υπό την πίεση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, καθώς και επίσης υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων.

Η εφημερίδα The Guardian επίσης ανέφερε τις αντιρρήσεις βουλευτών ως έναν από τους λόγους που δυσκολεύτηκε η αποπομπή του Ζαλούζνι.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αντέκρουσε τις αναφορές για την απομάκρυνση του Ζαλούζνι, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα. Ο Ζαλούζνι είχε αναλάβει τη θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας λίγους μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, και η θητεία του χαρακτηρίστηκε από την αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων κατά της εισβολής.

Σχετικές αναρτήσεις

«Λαμπερός» γάμος φοροδιαφυγής με γνωστό τραγουδιστή!

News Room G

Οργή για νεκρή αρκούδα στα Γρεβενά – Την δηλητηρίασαν με δολώματα!

Newsroom

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

News Room G