magdasnews.gr
News

Σκρέκας: Πρόστιμα 12,8 εκατομμύρια ευρώ το 2023 για αθέμιτη κερδοφορία

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία το 2023 ανέρχονται στα 12,8 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα.

Κατά την απάντηση σε ερώτηση βουλευτή, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως το 2023 πραγματοποιήθηκαν 25.267 έλεγχοι, εντοπίστηκαν 1.865 παραβάσεις, και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 12.806.000 ευρώ. Από αυτά, περίπου 80% έχουν εξοφληθεί ή βεβαιωθεί.

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε αποδείξεις πληρωμών από εταιρείες όπως η Γιάκομπς και η Πρόκτερ εντ Γκαμπλ, καταδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Επιπλέον, εξήγησε πως ο σκοπός είναι να επιβάλλονται πρόστιμα για να καταστεί η επιχείρηση συμμορφωτική προς τον νόμο, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση των τιμών στα προϊόντα.

Ο κ. Σκρέκας επίσης επεσήμανε ότι δεν επιθυμεί να καταστρέψει προϊόντα ή εταιρείες, αλλά να προωθήσει τη συμμόρφωσή τους προς τον νόμο. Αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των προϊόντων, εξήγησε ότι ο σκοπός είναι να ανακοινώνονται οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν τον νόμο, χωρίς να καταστρέφονται κωδικοί προϊόντων για να μην αδικούνται εκείνα που συμμορφώνονται.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής:Παράθυρο ατιμώρητης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30.3.2024 στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους Ποινικούς Κώδικες

News Room G

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας από το 2025

Newsroom

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Βασιλιάς Κάρολος

News Room G