magdasnews.gr
News

ΣΟΚ στον κόσμο του αθλητισμού με τον θάνατο του μαραθωνοδρόμου Κέλβιν Κίπτουμ

ΚΕΛΒΙΝ ΚΙΠΤΟΥΜ

Η τραγική είδηση του θανάτου του Κέλβιν Κίπτουμ, του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ στο μαραθώνιο, προκάλεσε σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ο διάσημος δρομέας έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα στην Κένυα, μαζί με τον προπονητή του.

Λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κίπτουμ, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθώνιου από τον Οκτώβριο του 2023, έχοντας καταγράψει χρόνο 02:00:35 στον αγώνα του Σικάγο, έχασε τη ζωή του στο Κάπταγκατ. Επίσης, έχασε τη ζωή του και ο προπονητής του από τη Ρουάντα, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε και τον εξέλιξε σε πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο Κίπτουμ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και κατέληξε σε τροχαίο δυστύχημα σε δύσβατη ορεινή διαδρομή. Μια γυναίκα που βρισκόταν επίσης στο αυτοκίνητο τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο.

Ο Κίπτουμ ήταν ο πρώτος που έτρεξε τον μαραθώνιο σε λιγότερο από 2 ώρες και 1 λεπτό, καταγράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ των 2:00:35 στον Μαραθώνιο του Σικάγο τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, και ο υπουργός αθλητισμού της Κένυας, Αμπάμπου Ναουγάμπα, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΣΟΚ για επιστολική ψήφο: Συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης να υπονομεύσει τη συναίνεση

News Room G

Έκρηξη σε βενζινάδικο στον Πειραιά: «Μύριζε μπαρούτι!» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Newsroom

Ηρεμία πριν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ

News Room G