magdasnews.gr
News

Τα 200 δισ. ευρώ υπερβαίνει το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία για την γερμανική οικονομία

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κοστίσει στη Γερμανία πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ έως τώρα.

Ο πρόεδρος του DIW, Μαρσέλ Φράτσερ, δήλωσε στη “Rheinische Post” ότι το οικονομικό κόστος για τη Γερμανία μετά από δύο χρόνια πολέμου στην Ουκρανία είναι ενδεχομένως σημαντικά πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Το υψηλό ενεργειακό κόστος κυρίως μείωσε την ανάπτυξη κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες για το 2022 και το 2023. Αυτό αντιπροσωπεύει το “άμεσο οικονομικό κόστος”, με επιπλέον επιβάρυνση από τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές συγκρούσεις, κυρίως με την Κίνα. Η έρευνα του DIW αναφέρει ότι οι απώλειες για το 2022 ανήλθαν σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ και στα 140 δισεκατομμύρια για το 2023. Ο οικονομολόγος του Γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου της Κολωνίας, Μίχαελ Γκρέμλινγκ, επισήμανε ότι κατά τα έτη 2022 και 2023 είναι ακόμη αισθητές οι συνέπειες της πανδημίας, καθώς δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί η πραγματική οικονομική ζημιά από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παρά ταύτα, το κόστος του πολέμου επηρεάζει ιδιαίτερα τα άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα, τα οποία πλήττονται περισσότερο από τον υψηλό πληθωρισμό

Σχετικές αναρτήσεις

Αδιανόητο: Παιδαγωγός στην Αλεξανδρούπολη έκλεινε σε αποθήκη τα παιδιά για να τα τιμωρήσει!

Newsroom

Αυστηρό μήνυμα Ιερώνυμου: «Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος»

Newsroom

Οριστικό: Ο Βορίδης στη θέση του Παπασταύρου

News Room G