magdasnews.gr
News

Συμφωνία μεταξύ ΑΔΜΗΕ και ESO EAD για διπλή τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας με οπτικές ίνες

ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ

Η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Grid Telecom (θυγατρική του ΑΔΜΗΕ για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες) και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Βουλγαρίας ESO EAD συζητήθηκε σήμερα κατά τη διοίκηση του ESO EAD στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, οι Grid Telecom και ESO EAD σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τις οπτικές ίνες που είναι εγκατεστημένες στις δύο Γραμμές Μεταφοράς Υπερυψηλής Τάσης μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Αυτό θα δημιουργήσει τη ψηφιακή λεωφόρο Balkans Digital Highway, σύμφωνη με τους στόχους της Παγκόσμιας Τράπεζας, προς βελτίωση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας εντός της ευρύτερης περιοχής. Στόχος είναι η βελτίωση της πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας εντός της χώρας και σε διεθνές επίπεδο, μέσω των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι δύο εταιρείες έχουν θέσει ως κοινό στρατηγικό στόχο την εκμετάλλευση των διαθέσιμων δικτύων οπτικών ινών και υφιστάμενων υποδομών, δημιουργώντας νέες πηγές εσόδων από επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χονδρική αγορά διεθνών τηλεπικοινωνιών.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην κατασκευή ενός εναλλακτικού περιφερειακού δικτύου τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, προσφέροντας ασφαλή και υψηλή ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων.

Σχετικές αναρτήσεις

Τέλος εποχής: Ο Κλοπ αποχωρεί απο την Λίβερπουλ

News Room G

Ελαφριές ζημιές υπέστη βρετανικό εμπορικό πλοίο σε επίθεση UAV στην Ερυθρά Θάλασσα

News Room G

34χρονη μήνυσε τον 57χρονο σύζυγο της, καταγγέλλοντάς τον ότι κατέγραφε εν αγνοία της τις προσωπικές τους στιγμές

News Room G