magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Χρήσιμος οδηγός για καθαρό σπίτι καθημερινά – Τι να μην ξεχνάμε να κάνουμε ποτέ

καθαρό σπίτι

Ποιος δεν θέλει καθαρό σπίτι καθημερινά; Ωστόσο με τις υποχρεώσεις που ανακύπτουν συνεχώς, με το αν μένει μια οικογένεια με παιδιά στην οικία και με το αν δεν βοηθούν όλοι όσοι μένουν εκεί, είναι δύσκολο να λάμπουν όλα κάθε ημέρα που ξημερώνει.

Συνήθως καθαρίζουμε το σπίτι μια φορά την εβδομάδα αλλά και πάλι δεν αρκεί για να είναι εντελώς καθαρό. Όχι ότι η καθαριότητα που κάνουμε δεν είναι καλή απλά μετά από δυο τρεις μέρες το σπίτι είναι και πάλι ακατάστατο ή θέλει πάλι καθαριότητα. Τι συμβαίνει; Και πώς μπορούν κάποιοι να έχουν το σπίτι τους καθαρό και τακτοποιημένο κάθε μέρα;

Η Emily Norris που διατηρεί ένα πολύ πετυχημένο προφίλ στο YouTube έχει μερικές προτάσεις ώστε να υιοθετήσουμε συνήθειες με σκοπό να κρατάμε καθαρό το σπίτι κάθε μέρα. Κι αν τις υιοθετήσουμε (όλες ή σταδιακά κάποιες από αυτές) θα δούμε τεράστια διαφορά στην καθημερινότητα του σπιτιού μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Άλλωστε το σπίτι μας είναι ο προσωπικός μας χώρος και όταν αυτός είναι καθαρός και μαζεμένος, σε έναν βαθμό είμαστε και εμείς καλά.

Όπως εξηγεί, για παράδειγμα, καλό είναι να μην μένει «νεκρός χρόνος». Δηλαδή όσο το νερό βράζει στην κουζίνα, να πλύνουμε τον νεροχύτη και μην πούμε «μετά θα το κάνω».

Επίσης, αν δούμε μια δουλειά μπροστά μας, όπως να μαζέψουμε δύο μπλούζες, ας μην το αφήσουμε για μετά και ας το κάνουμε αφού θα πάρει μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, ας κάνουμε δουλειές από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή όταν καθαρίζουμε τα ντουλάπια, ας ξεσκονίσουμε πρώτα από ψηλά και μετά το πάτωμα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το Διαμέρισμά του είναι Μόλις 7 Τετραγωνικά Μέτρα. Μόλις δείτε όμως το Εσωτερικό του… Θα σας Μαγέψει!

News Room

Meghan Markle: Πωλείται το πρώην σπίτι της στο L.A. κι είναι ο ορισμός της πολυτέλειας

News Room

Τα περί Bio-λογικών καθαρισμών στα υπνοδωμάτια.!!

News Room M