magdasnews.gr
News

Επίθεση με drones εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού έκανε η Χεζμπολάχ

Χεζμπολάχ

Το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε επίθεση με πολλά drones εναντίον θέσεων της αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ στα υπό ισραηλινή κατοχή Υψίπεδα του Γκολάν.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι τα τέσσερα drones που εξαπέλυσε πέτυχαν τους στόχους τους με ακρίβεια, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η επιχείρηση αποτελεί ένδειξη υποστήριξης προς τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση του παλαιστινιακού κινήματος εναντίον του Ισραήλ, η Χεζμπολάχ στοχοθετεί καθημερινά ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις προς υποστήριξη των Παλαιστινίων.

Ως απάντηση, το Ισραήλ εξαπολύει πλήγματα εναντίον του Λιβάνου, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα, με πρόσφατα πλήγματα να επηρεάζουν και πιο βαθιά στο λιβανέζικο έδαφος.

Από την έναρξη των εχθροπραξιών, περίπου 300 άνθρωποι -πλείστοι εξ αυτών μαχητές της Χεζμπολάχ και άλλων παρατάξεων συμμάχων- έχουν σκοτωθεί στο νότιο Λίβανο, ενώ στο βόρειο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 16 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Σχετικές αναρτήσεις

Βίντεο ντοκουμέντο από το σοκαριστικό τροχαίο στην Καλλιθέα: Η οδηγός της μηχανής εκσφενδονίστηκε!

Newsroom

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια και προκαταβολή του ΕΦΚ 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου

News Room G

Ο Εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, από όλες τις κατηγορίες σχετικά με το Μάτι

News Room G