magdasnews.gr
News

«Έρχεται ο Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος» σύμφωνα με την Μαργκαρίτα Σιμονιάν του Russia Today

Μαργκαρίτα Σιμονιάν

Η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτρια του ρωσικού κρατικά ελεγχόμενου οργανισμού μέσων ενημέρωσης Russia Today (RT), προέβλεψε πρόσφατα ότι ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή, με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς να είναι ο εκκινητικός παράγοντας

. Κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στο ρωσικό κρατικό κανάλι Russia-1, μίλησε με τον οικοδεσπότη Βλαντίμιρ Σολόβιοφ, ένα σημαντικό πρόσωπο των κρεμλινικών μέσων ενημέρωσης.

Η δημοσιογράφος Julia Davis του Daily Beast μοιράστηκε ένα απόσπασμα από τις παρατηρήσεις της Σιμονιάν, όπου η τελευταία εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η εξέλιξη θα αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η Σιμονιάν, στο παρελθόν, είχε προβλέψει παγκόσμιο πόλεμο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Θα υπάρξει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος; Νομίζω ότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει σίγουρα! Υπάρχουν κακά και καλά νέα γι′ αυτό», είπε αρχικά η Σιμονιάν, πιστός σύμμαχος του Πούτιν. «Τα κακά νέα είναι ότι θα συμβεί οπωσδήποτε και στη διάρκεια της ζωής μας. Εφόσον δεν πέσει αύριο ένα τούβλο στο κεφάλι μας, θα συμβεί στο εγγύς μέλλον».

 

«Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό», συνέχισε η Σιμονιάν, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από το περιθώριο».

«Ένας παγκόσμιος πόλεμος θα ξεσπάσει σίγουρα και θα ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή. Θα ανάψει σίγουρα φωτιά, δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε», συνέχισε η αρχισυντάκτρια του RT. «Όσο τραγικό κι αν είναι το γεγονός ότι θα υπάρξει πόλεμος και θύματα, τα καλά νέα για εμάς είναι ότι οι δυτικές δυνάμεις θα αποσπαστούν με αυτό, και παρόλο που δεν θα μας αφήσουν εντελώς ήσυχους, θα μας ξεχάσουν κατά κάποιο τρόπο».

Τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο “εγκαταλείπουν την Ουκρανία” και δεν έχουν πλέον χρόνο για αυτήν, καθώς ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης, επισήμανε ότι το Ιράν είναι ένα τεράστιο στρατιωτικό έθνος που απέχει πέντε λεπτά από την απόκτηση πυρηνικής βόμβας, προσθέτοντας ότι διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα.

«Πώς σχεδιάζει [ο ισραηλινός στρατός] να χειριστεί το Ιράν; Ήθελα να πω, ”θα ήθελα να το δω αυτό”, αλλά όχι, δεν θα ήθελα πραγματικά να το δω αυτό», πρόσθεσε η Σιμονιάν. «Δεν επιθυμώ να το δει κανείς αυτό, διότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ′ Παγκοσμίου Πολέμου. Σε αυτό το σημείο, κανείς δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία!».

Σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε για το Ραμαζάνι το Γενί Τζαμί για πρώτη φορά από το 1922

Newsroom

Εσύ το ήξερες; Αυτές οι 5 χώρες πουλάνε τα περισσότερα όπλα στον κόσμο!

Newsroom

Αυτή είναι η νέα σειρά του MEGA με υπογραφή Ανδρέα Γεωργίου

News Room G