magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Η Βύβλος του Μπουντουάρ: Ένας οδηγός απόλαυσης χωρίς ταμπού

Η Βύβλος του Μπουντουάρ: Ένας οδηγός απόλαυσης χωρίς ταμπού

Η Βύβλος του Μπουντουάρ είναι ένας περιεκτικός, εκπαιδευτικός οδηγός των νέων σεξουα λικών τοπίων, ο οποίος συµπληρώνει τα κενά των «κλασσικών» ερωτικών οδηγών.

Κύριος σκοπός του είναι να εξαλείψει το ταµπού της απόλαυσης και να βοηθήσει τους εραστές να αναλά βουν πλήρως την ευθύνη για τη σεξουαλική τους ευαρεστία – και όχι µόνο ικανοποίηση.

Μια έρευνα γραµµένη από µια ευχάριστη και θετική οπτική γωνία της διάσηµης σχεδιάστριας κο σµηµάτων και ερωτικών αξεσουάρ, της σεξουαλικής ανθρωπολόγου Betony Vernon, συνοδευόµενη µε την εικονογράφηση του φηµισµένου καλλιτέχνη François Berthoud, οι προβοκατόρικες δηµιουρ γίες του οποίου έχουν γοητεύσει τις καµπάνιες του οίκου Prada και εκθέσεις γνωστών γκαλερί και µουσείων. 

Το βιβλίο έχει µεταφραστεί και κυκλοφορεί στα αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά, τσέχικα, πολω νικά, ρωσικά, ταϊβανικά. 

Η ελληνική έκδοση αποτελεί τη νέα, εµπλουτισµένη έκδοχή του. Αυτό το bestseller αντανακλά τη βαθιά πίστη της συγγραφέως στη σεξουαλική παιδεία και ευηµερία χωρίς προκαταλήψεις καθώς η γνώση ανοίγει τους ορίζοντές µας και οι δεξιότητες αποτελούν την προέκταση της έκφρασής µας. Είναι µεγάλη η απόσταση από το «εν αγνοία» στο «εις γνώση» καθώς το «γνωρίζω» είναι η δύναµη και συνεπώς η ασφάλεια, η αυτοπεποίθηση και, το κυριότερο, η σαφήνεια στις επιλογές, στην επι κοινωνία και στις σχέσεις. 

REVIEWS

Η Βύβλος του Μπουντουάρ φέρει την αναζήτηση για ένα υγιές σώμα, την ψυχή και το πνεύμα για χάρη μιας ερωτικής και απολαυστικής ζωής.

— Elle Macpherson

Η σαγηνευτική σοφία απαιτεί καλλιέργεια και γνώση. Η Βύβλος του Μπουντουάρ της Μπέτονυ Βέρνον μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και τους ερωτικούς γνώστες σε ερωτικούς Μαέστρους!

— Dita von Teese

Η Βύβλος του Μπουντουάρ περιέχει όλα όσα η μητέρα μου δεν γνώριζε για το σεξ (και εάν γνώριζε θα άλλαζε τη συζήτηση). Κάθε άνδρας που θαυμάζει τις γυναίκες πρέπει να το διαβάσει. ∆εν χρειάζεται ν’ αναφερθώ στο προφανές.

— Glenn O’Brien

Η Μπέτονυ γνωρίζει ότι το σεξ αποτελεί το κέντρο ενός ολοκληρωμένου συνόλου. Αφοσιώθηκε στην εξερεύνησή του και έχει δίκιο καθώς το σημαντικό είναι να σκάψει κανείς βαθιά στη ρίζα. Το λευκό είναι το σύμβολο της καθαρότητας και, ως το σύνολο όλων των χρωμάτων, μπορεί να θεωρηθεί ως η προσθήκη εμπειρίας. Αντιθέτως, το μαύρο, η έλλειψη του χρώματος, είναι αγνό. Η Μπέτονυ ενστικτωδώς ανέκαθεν επέλεγε το μαύρο.

— Philippe Starck

Στην εποχή της μόδας και της τέχνης, η Μπέτονυ Βέρνον μας υπενθυμίζει ότι η πραγματική πολυτέλεια δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγοράσουμε αλλά αυτό που προσφέρουμε ο ένας στον άλλον. Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Σεξουαλικής Τελετής αναγάγει τη φετίχ διαστροφή και το κινκ σε οικεία επιστήμη της χαρούμενης αυτo-έκφρασης.

— Olivier Zahm

Η Μπέτονυ Βέρνον –πρωτεκή, μυθική και πάνω απ’ όλα γυναίκα– έχει τη φαντασία και το κουράγιο να αποδώσει στο σεξ, και στην καρδιά, την καίρια θέση που θα έπρεπε να έχουν.

— Francesco Clemente

Η Βύβλος του Μπουντουάρ αποτελεί ένα ουσιώδη ανάγνωσμα για οποιονδήποτε που επιθυμεί μια μακρόχρονη και βαθιά ικανοποιητική ερωτική ζωή. ∆εν θα διαβάσετε απλώς αυτό το βιβλίο, θα το βιώσετε.

— Aimee Mullins

Η συγγραφέας Betony Vernon

Η Betony Vernon γεννήθηκε το 1968 στο Τέιζγουελ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Είναι συγγραφέας, σχεδιάστρια και σεξολόγος που τώρα και χρόνια ζει στο Παρίσι. Οι δημιουργίες της από πολύτιμα μέταλλα, μάρμαρο και άλλα ευγενή υλικά είναι εμπνευσμένες από το ανθρώπινο σώμα, τον ερωτισμό και τη σεξουαλική ευημερία. 

Με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της στο βιομηχανικό σχέδιο στην περίφημη ακαδημία Domus το 1995 συνεργάστηκε με τους διασημότερους οίκους μόδας στον κόσμο, όπως Missoni, Gianfranco Ferrè, Swarovski, Pampaloni, Karl Lagerfeld, Alexander Wang, Fornasetti και Valentino. 

Ο εκδοτικός οίκος Rizzoli International εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο Η Βύβλος του Μπουντουάρ το 2013, η νέα, εμπλουτισμένη έκδοση του οποίου εκδόθηκε στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις FERN. 

Ο στόχος της συγγραφέως είναι η φιλοσοφία της σεξουαλικής συνείδησης, ευημερίας και ενδυνάμωσης να είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. 

Η Βύβλος του Μπουντουάρ ανακηρύχθηκε bestseller στη Γαλλία από το 2017.

Η Betony Vernon είναι σχεδιάστρια και σεξουαλική ανθρωπολόγος ταυτοχρόνως. Το όραμα της ίδιας είναι η εξάλειψη του ταμπού της απόλαυσης μέσω της ελευθέρωσης του νου από το βαθιά ριζωμένο κοινωνικό κατεστημένο.

Στο διάστημα των 25 ετών η πρωτοποριακή της δουλειά στους τομείς του σχεδίου και της σεξολογίας την τοποθέτησαν στην πρώτη γραμμή του σεξουαλικού κινήματος ευεξίας του 21ου αιώνα, θέτοντας τα θεμέλια της πολυτέλειας της BV κληρονομιάς.

Η αποστολή της Vernon είναι «η ενδυνάμωση των γυναικών και των ανδρών να βιώνουν και να μοιράζονται ανώτερη απόλαυση».

Eυχόμαστε στην Εκδότρια και Συγγραφέα Μαρίνα Σκουρόβα
καλή επιτυχία στο νέο της εγχείρημα

Σχετικές αναρτήσεις

“Fame: Ο ρυθμός της επιτυχίας” – Η Όλγα Βενέτη στο Δήμο Μαραθώνα και στο Δήμο Νέας Σμύρνης – Είσοδος Ελεύθερη

News Room A

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Terry Tsiolis: Portraits στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138)

News Room A

House Of The Dragon: Ο Χορός των Δράκων πλησιάζει επικίνδυνα – Όσα είδαμε στην πρώτη σεζόν της σειράς

News Room M