magdasnews.gr
News

Με κόρνες, πανό και ελληνικές σημαίες η συγκέντρωση των αγροτών στη νότια πύλη της ΔΕΘ

Με κόρνες, πανό και ελληνικές σημαίες να κυματίζουν, αγρότες με τα τρακτέρ τους έφτασαν πρώτοι στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προερχόμενοι από την επαρχία Λαγκαδά και τις Σέρρες.

Την κορυφή της πομπής καταλάμβανε ένα unimog, τετρακίνητο όχημα, που μετέφερε ένα μαύρο φέρετρο, συμβολίζοντας τον θάνατο της αγροτιάς, σύμφωνα με τους αγρότες.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έφτασαν στο κέντρο της πόλης από τρία διαφορετικά σημεία, φέρνοντας εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. Οι πορείες ξεκίνησαν από το Δερβένι, την οδό Λαγκαδά και την παραλιακή λεωφόρο, καθώς και από τη Δυτική είσοδο της πόλης.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Λοφίσκου της επαρχίας Λαγκαδά, Τάσος Σοϊλεμέζης, τόνισε ότι η συγκέντρωση μιλά από μόνη της και κάλεσε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αγροτών. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, Διαμαντής Διαμαντόπουλος, ανέφερε ότι παραμένουν εκεί για τέσσερις ημέρες και προανήγγειλε την υποβολή ψηφίσματος στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και αλιείς, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους αγρότες, ενώ αναμένεται συνάντηση των αγροτών με αρμόδιους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Συγκλονίζει ο πατέρας της Τοπαλούδη μετά τη δολοφονία της Κυριακής: «Είχαν διώξει και την Ελένη μας όταν είχε καταγγείλει βιασμό!»

Newsroom

Τα 200 δισ. ευρώ υπερβαίνει το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία για την γερμανική οικονομία

News Room G

Εμβαθύνεται η στρατηγική σχέση Ελλάδας και Αιγύπτου – Μητσοτάκης και Αλ Σίσι συμφώνησαν στη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας

News Room G