magdasnews.gr
Ταξίδια

Ντουμπάϊ: Μία μοναδική εμπειρία και ένα ταξίδι στην πολυτέλεια

Θα μπορούσε κανείς, να χαρακτηρίσει το Ντουμπάϊ ως “τη Νέα Υόρκη της Μέσης Ανατολής”. Ένα από τα κοσμοπολίτικα μέρη του πλανήτη, το οποίο μοιάζει σαν όνειρο. Το Ντουμπάϊ, είναι ένα από τα 7 Εμιράτα, με πληθυσμό περίπου 5 εκατομμυρίων κατοίκων, στο οποίο μπορεί να ζήσει κανείς την απόλυτη χλιδή, σε ψώνια, σε εκδρομές, στο φαγητό, στα σπορ και φυσικά στη διασκέδαση. Τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία του πλανήτη βρίσκονται εκεί και σε περιμένουν να κάνεις check-in σε έναν κόσμο με έντονη νυχτερινή ζωή, μοναδικές αφορολόγητες αγορές και χρυσές παραλίες που εκτείνονται επί μίλια.

Όσοι επισκεφθούν το Ντουμπάϊ και είναι λάτρεις των αγορών, αμέσως θα ανακαλύψουν γιατί το Ντουμπάι έχει αποκτήσει τέτοια διεθνή φήμη. Είτε διαλέξετε ένα μαγαζί σε κάποια από τα υπερπολυτελή εμπορικά κέντρα, είτε την παραδοσιακή πλευρά των υπαίθριων αγορών ( souks όπως ονομάζονται ), θα βρείτε απίστευτες τιμές και μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα γνωρίσετε αλλού. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το ότι το Ντουμπάϊ ονομάζεται και «η τεράστια αγορά της Μέσης Ανατολής».

Καλό είναι να αποφύγετε τα εμπορικά την Παρασκευή, γιατί επικρατεί το αδιαχώρητο. Η Παρασκευή και το Σάββατο για τον λαό της Μέσης Ανατολής, είναι ό,τι για εμάς το Σάββατο και η Κυριακή. Ο ουρές είναι αποθαρρυντικές, ενώ την Παρασκευή το πρωί, δεν λειτουργεί το Μετρό.

Στις υπαίθριες παραδοσιακές αγορές στο Ντουμπάϊ θα βρείτε τα πάντα. Από μεταξωτά και μπαχαρικά, μέχρι αρώματα. Μάλιστα, αν επισκεφθείτε το Ντουμπάϊ από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου, οι προσφορές και οι εκπτώσεις προσφέρουν τιμές χαμηλότερες μέχρι και 70%. Επίσης η περίοδος αυτή συνοδεύεται και από ένα πλήρες φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τώρα, για τις εξόδους σας από το ξενοδοχείο, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Αν σας φέρει ο δρόµος στη Marina Dubai, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το καταπληκτικό Café Vateel. Εκπληκτικά σάντουιτς, αυγά, οµελέτες, φρέσκοι χυµοί και καλός καφές µε θέα στα αραγµένα κότερ, σας περιμένουν να τα απολαύσετε.

Για mainstream µουσική και χορό µέχρι πρωίας, το club Βοudoir, µέσα στο Jumeirah Beach Resort & Spa, είναι µια πολύ καλή λύση, ενώ για ένα τσάι ή κάτι ελαφρύ για να φάτε, μπορείτε να επισκεφθείτε το Dubai Mall. Ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον με πολλές επιλογές.

Για να επισκεφθείτε απλώς το Βurj Al Arab, καλό θα ήταν να έχετε κάνει κράτηση από πριν σε κάποιο από τα cafes ή τα εστιατόριά του. To πιο οικονοµικό πακέτο είναι το cocktail στο Skyview Bar και το Al Μahara. Τα Χριστούγεννα πρέπει να έχετε κλείσει τουλάχιστον έναν µήνα πριν.

Αν έχετε σκοπό να χρησιµοποιήσετε αρκετά το Μετρό, καλό θα ήταν να εφοδιαστείτε µε την κάρτα πολλαπλών διαδροµών No1 για τουρίστες, ανάλογα µε τις µέρες παραµονή σας. Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε το µεγαλύτερο σιντριβάνι του κόσµου εν δράσει! Ο λόγος για το εξωτερικό Fountain του Dubai Mall, που προκαλεί τις εντυπώσεις µε τις «χορευτικές» του φιγούρες.

Το Ντουμπάι όμως, έχει αμέτρητες επιλογές. Εκεί, θα κάνετε σκι στο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται σε κλειστό χώρο, το οποίο διαθέτει μάλιστα πέντε διαφορετικής δυσκολίας πίστες. Παράλληλα, τα ζεστά νερά του Αραβικού Κόπλου είναι ότι καλύτερο για ιστιοπλοΐα, windsurfing, θαλάσσιο σκι, paragliding, ψάρεμα και καταδύσεις.

Χρήσιμες συμβουλές για την επίσκεψή σας στο Ντουμπάι:

  • Το τοπικό νόμισμα είναι το Dirham, που διαιρείται σε 100 fils. Η ισοτιμία με το euro είναι 1 € = 4,5 dirham.
  • Βρίσκεται στο νωτιότερο τμήμα του Περσικού κόλπου, βορειοανατολικά από το Αμπου Ντάμπι.
  • Η φωτογράφιση ντόπιων γυναικών µε µπούργκα χωρίς την άδεια ή τη θέλησή τους δεν επιτρέπεται
  • Από τα Η.Α.Ε. δεν µπορείτε να προµηθευτείτε αλκοόλ χωρίς άδεια  εκτός βέβαια από τα duty free στο αεροδρόµιο.

Σχετικές αναρτήσεις

Μία φυλή της Ινδονησίας ξεχωρίζει για τα… μπλε μάτια

News Room A

Τα 8 ελληνικά νησιά που είναι ιδανικά για όλα τα γούστα

News Room A

Απίστευτο και όμως ελληνικό! – Σε αυτό το χωριό όλοι οι κάτοικοι έχουν το ίδιο όνομα

News Room A