magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ο Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου μας εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την Κανθοπλαστική (Lateral Canthoplasty)

Ο Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου μας εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την Κανθοπλαστική (Lateral Canthoplasty)

Τα μάτια αποτελούν ένα από τα βασικότερα στοιχεία ομορφιάς και αρμονίας του προσώπου. Αποτελούν, συνήθως, το πρώτο χαρακτηριστικό που παρατηρούμε σε ένα άτομο και μας βοηθούν να διαμορφώσουμε μια πρώτη εντύπωση, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και επικοινωνία.

Τα βλέφαρα καθορίζουν κατά πολύ την εμφάνιση των ματιών και μπορούν να αναδείξουν ή να “αδικήσουν” τη γενική εμφάνιση του προσώπου μας. Με την πάροδο του χρόνου η έντονη χαλάρωση του δέρματος και η συσσώρευση λίπους στα βλέφαρα, οδηγούν στην εμφάνιση πτυχών και ρυτίδων στην περιοχή της εξωτερικής γωνίας του ματιού (το γνωστό “πόδι της χήνας”), εξάλειψη της άνω βλεφαρικής αύλακας, εμφάνιση “μαύρων κύκλων” ή “σακούλων” στα κάτω βλέφαρα και πτώση (κλίση προς τα κάτω) της έξω γωνία του ματιού. Οι αλλαγές αυτές προσδίδουν στο πρόσωπο μια εικόνα ενός κουρασμένου και θλιμμένου ανθρώπου.

Βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε τα αισθητικά χαρακτηριστικά των βλεφάρων, επαναφέροντας τη λάμψη και τη ” ξεκούραστη” όψη που προοδευτικά χάνουν με την ηλικία. Η έξω κανθοπλαστική (Lateral Canthoplasty) είναι η επέμβαση με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε θέση στην έξω γωνία των βλεφάρων κάνοντας το βλέμμα να δείχνει πιο νεανικό και θελκτικό.

Με την κανθοπλαστική, μπορούμε να πετύχουμε μόνιμη αλλαγή της θέσης της έξω γωνίας των βλεφάρων, τροποποίηση του σχήματος των ματιών (“cat eyes” surgery), διόρθωση της γερασμένης και κουρασμένης όψης του προσώπου και απόδοση ενός νεανικού βλέμματος που ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του ατόμου. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή μέθη και μικρή περίοδο αποθεραπείας. Ιδιαίτερη σημασία έχει η προσεκτική αξιολόγηση της ανατομίας των βλεφάρων του ασθενούς και ο σωστός σχεδιασμός της επέμβασης, ώστε να αποδοθεί η επιθυμητή αισθητική χωρίς υπερβολές. Πολλές φορές η κανθοπλαστική θα πρέπει να συνδυαστεί με άνω βλεφαροπλαστική, για ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα.

Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου MD, PhD

Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Ομίλου Ιατρικό Αθηνών

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβουλές Ειδικοί: Απλές και υγιεινές αλλαγές στη διατροφή για να διαχειριστείτε τα επίπεδα χοληστερόλης σας

News Room A

Καρκίνος Παιδικής Ηλικίας: Η καλύτερη επιβίωση είναι εφικτή

News Room A

Euromedica Λευκός Πύργος: Εγκαίνια για το νέο διαγνωστικό κέντρο

News Room M