magdasnews.gr
News

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δηλώνει ότι δεν υπάρχει επικείμενη στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία κατά οποιουδήποτε συμμάχου.

Γενς Στόλτενμπεργκ

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αντιλαμβάνεται καμία επικείμενη στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία προς οποιοδήποτε μέλος της συμμαχίας, ενώ παράλληλα διατηρεί την αποτρεπτική ικανότητά του με τη μεγαλύτερη άσκηση που πρόκειται να ξεκινήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για να εξασφαλίσουν την έτοιμη αντίδραση των δυνάμεων τους, ώστε να προστατεύσουν κάθε εκατοστό έδαφος του ΝΑΤΟ, αποτρέποντας έτσι πιθανές επιθέσεις.

Σε σχέση με την ενίσχυση της Ουκρανίας, ο ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την αγορά πυρομαχικών πυροβολικού 155 χιλιοστών. Μέρος αυτών των οβίδων θα διατεθεί στην Ουκρανία, προσφέροντας υποστήριξη στις επιχειρήσεις της που αντιμετωπίζουν έλλειψη πυρομαχικών. Οι παραδόσεις αναμένονται στα τέλη του 2025, και η συμφωνία καλύπτει την αγορά περίπου 220.000 οβίδων πυροβολικού από τις εταιρείες Nexter (Γαλλία) και Junghans (Γερμανία).

Σχετικές αναρτήσεις

Πού κυμάνθηκαν οι μισθοί το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»

News Room G

Το ξέσπασμα της μάνας του Μπάμπη: «Γιατί τον σκότωσες;» – Τα SMS από περίεργους αριθμούς την ημέρα της δολοφονίας

Newsroom

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με πολύ σημαντικά επίπεδα βροχόπτωσης

News Room G