magdasnews.gr
News

Που βρίσκεται το μυστικό καταφύγιο του Βλαδίμηρου Πούτιν

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο ρώσος ολιγάρχης που πέρασε 9 χρόνια στη φυλακή κατ’ εντολή του Πούτιν, συνεχίζει την εκδίκησή του αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την πολυτελή έπαυλη του ρώσου προέδρου.
Σύμφωνα με το Dossier Center, το οποίο ιδρύθηκε από τον Χοντορκόφσκι, ο Πούτιν διαθέτει μια πολυτελή κατοικία κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Φινλανδία.

Ο Χοντοκόρσκι, ως αντίποινα για τη φυλάκισή του και την εξαφάνιση της επιχείρησής του Yukos, χρηματοδοτεί τον αγώνα εναντίον του Πούτιν. Το Dossier Center αποκάλυψε λεπτομέρειες για την κατοικία του Πούτιν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τη Φινλανδία, στη βορειοδυτική ρωσική δημοκρατία της Καρελίγια.

Η κατοικία περιλαμβάνει τρία σύγχρονα σπίτια στην ακτή του κόλπου Marjalahti, δύο ελικοδρόμια, προβλήτες για γιότ, φάρμες με πέστροφες και αγελάδες Wagyu για παραγωγή βοδινού κρέατος. Το Dossier Center αναφέρει επίσης στοιχεία για την κατασκευή ενός αντιαεροπορικού συστήματος στην κατοικία, που φέρεται να είναι μέρος του “δικτύου εταιρειών” του επιχειρηματία και χρηματοδότη Γιούρι Κόβαλτσιουκ, που σχετίζονται με τις αναψυχές του Πούτιν.

Λοιπά χαρακτηριστικά του υπερπολυτελούς καταφυγίου

Όλος ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος και βιοκλιματικός, σε αναχώματα υπάρχουν βάσεις αντιαεροπορικών πυραύλων, υπόγεια είσοδο, ελικοδρόμιο, προβλήτα για να δένει γιοτ και ένα κιόσκι απέναντι από τον -πλέον- ιδιωτικό καταρράκτη. Η οικία με το προσωνύμιο «Η Καλύβα του Ψαρά» και το «Αγρόκτημα», έχουν δικό τους ελικοδρόμιο και προβλήτα, ενώ ημιπολύτιμοι λίθοι κοσμούν τον εσωτερικό τους. Σε κοντινή απόσταση είναι μια ιχθυοκαλλιέργεια για πέστροφες και μια φάρμα παραγωγής βοδινού marble.

Το βοδινό marble, δηλαδή η μπριζόλα με ενδομυικό λίπος, ονομάζεται έτσι καθώς κυρίως προέρχεται από αγελάδες Wagyu ή Kobe, των οποίων το rib eye και άλλα περιζήτητα κομμάτια, όταν τις ταΐζεις με δημητριακά και φυτικές ίνες, μοιάζει με μάρμαρο!

Το πρόβλημα σύμφωνα με τους σχολιαστές δεν είναι το είδος της μπριζόλας που τρώει ο πρόεδρος της Ρωσίας, αλλά το γεγονός πως διαθέτει παλάτια, την ώρα που ο λαός του περνάει έναν πόλεμο, πλήρως φτωχοποιημένος και με πολλές στερήσεις. Λαϊκισμός βέβαια, όταν οι πολέμιοί του είναι έτεροι νυν και πρώην ολιγάρχες, αλλά το μήνυμα περνά στην αντιπολίτευση.

Σχετικές αναρτήσεις

Ιωάννινα: «Φώναζε βοήθεια, είναι σε σοκ» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 15χρονου που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από συμμαθητές του

Newsroom

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου: Από τη θρυλική «Μαντάμ Σουσού», στις «Τρεις Χάριτες» και στην απολαυστική «Ντόλτσε Βίτα»

News Room M

Επενδύσεις άνω των 680 εκατ. ευρώ σε οπτικές ίνες από τη ΔΕΗ και ο Εξάρχου που τα είπε έξω από τα δόντια

News Room G