magdasnews.gr
News

Την δημιουργία υπερσύγχρονου διεθνούς κέντρου διανομής προϊόντων στον Ασπρόπυργο ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης, 30 Ιανουαρίου 2024, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του ομίλου FOURLIS, Βασίλη Φουρλή, και τον Andrea Colzani, Category Distribution Manager του ομίλου Inter IKEA.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανακοινώθηκε η απόφαση του ομίλου Inter IKEA να επενδύσει στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον όμιλο FOURLIS για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου διεθνούς κέντρου διανομής προϊόντων, εμβαδού 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί στον Ασπρόπυργο, θα εφοδιάζεται μέσω του λιμανιού του Πειραιά και θα εξυπηρετεί τις αγορές της ανατολικής Μεσογείου, καλύπτοντας αρχικά τις ανάγκες των καταστημάτων IKEA στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Κύπρο. Στόχος είναι στο μέλλον να εξυπηρετεί και άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος.

Η επένδυση στον Ασπρόπυργο έχει προϋπολογισμό περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ. Το νέο διεθνές κέντρο διανομής αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 100 μόνιμες θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων θέσεων υψηλής ειδίκευσης στα πεδία της μηχανογράφησης, της ανάλυσης δεδομένων, των logistics και της τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες θα ξεκινήσουν φέτος, και το κέντρο διανομής αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2025. Η μονάδα θα έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς θα είναι εξοπλισμένη με φωτοβολταϊκά.

Σχετικές αναρτήσεις

Ελέγχονται 1 στα 11 βενζινάδικα για την υπόθεση Greek Mafia

News Room G

Πάτρα: Ακρωτηρίασαν τα κάτω άκρα φοιτήτριας που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα!

Newsroom

Προφυλακιστέος ο 35χρονος youtuber μετά από πέντε ώρες απολογίας

News Room G