magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Το κέρινο ομοίωμα του Γεώργιου Καραϊσκάκη μετά από μήνες δημιουργίας ολοκληρώθηκε (video)

Το κέρινο ομοίωμα του Γεώργιου Καραϊσκάκη μετά από μήνες δημιουργίας ολοκληρώθηκε (video)

Το κέρινο ομοίωμα του Γεώργιου Καραϊσκάκη μετά από μήνες δημιουργίας ολοκληρώθηκε.

Το έργο παίρνει την θέση του στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη , δίπλα στα ομοιώματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και του Ιωάννη Καποδίστρια.

“Φιλοτέχνησα το  κέρινο ομοίωμα του  Γεώργιου Καραϊσκάκη  με βάση  τα ζωγραφικά πορτραίτα που τον απεικονίζουν , αλλά και πληροφορίες  γύρω απ την προσωπικότητα του. Οξυδερκής, ευφυής , εριστικός ,παρορμητικός, θαρραλέος είναι μερικά επίθετα  που τον χαρακτηρίζουν.¨

Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, είχε μιλήσει ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου στη διαδικτυακή εκπομπή MAGDAS NEWS LIVE και στη Μάγδα Τσέγκου για τα κέρινα ομοιώματα που δημιούργησε και παρουσιάζουν τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Παράλληλα, μας παρουσίασε και τις υπόλοιπες δημιουργίες του που βρίσκονται στην προσωπική του έκθεση, που βρίσκεται στα Κηπιά Καβάλας.

Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης γεννήθηκε το 1977 στο Βερολίνο Δυτ. Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Έζησε και μεγάλωσε στα Κηπιά της Καβάλας μέχρι 18 ετών.

Από πολύ μικρός έδειξε την αγάπη του προς τις τέχνες. Σπούδασε μουσική, ασχολήθηκε με το τραγούδι και τη ζωγραφική. Σε ηλικία 16 ετών, ως μαθητής Λυκείου έλαβε μέρος σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπ. Παιδείας στα σχολεία της χώρας όπου και απέσπασε το πρώτο βραβείο. ‘Ήταν η ίδια εποχή που έπεσαν τυχαία στα χέρια του φωτογραφίες κέρινων ομοιωμάτων από μεγάλα μουσεία του κόσμου. Του έκανε εντύπωση το πως ένα άψυχο υλικό όπως το κερί μπορεί να δείχνει τόσο ζωντανό.

Με μόνο εφόδιο την αγάπη του για δημιουργία και την σιδερένια του θέληση, σε ηλικία 16 ετών, φιλοτέχνησε το πρώτο του κέρινο έργο, το ομοίωμα του Michael Jackson. Ακολούθησε το ομοίωμα της αείμνηστης Τζένης Καρέζη. Τον Μάρτιο του 1999 για πρώτη φορά παρουσίασε τη δουλειά του στο ευρύ κοινό, συμμετέχοντας σε ομαδική έκθεση, στην Καβάλα. Πάντα όμως ανήσυχος ήθελε να γνωρίσει όλα τα μυστικά της τέχνης των κέρινων ομοιωμάτων. Απευθύνθηκε σε εκείνους που με τα έργα τους, τον ερέθισαν ώστε να ασχοληθεί με την τέχνη του κεριού, στο Madame Tussaud. Του πρόσφεραν απλόχερα βοήθεια, λύνοντας του απορίες που είχε. Χρησιμοποιώντας πλέον άλλα μέσα, είχε καλύτερο αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο. Δοκιμάζοντας τις νέες τεχνικές, δημιούργησε την δική του κέρινη φιγούρα το 2002.

Τον Ιανουάριο του 2003 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσωπική του έκθεση, με κέρινα ομοιώματα και έργα ζωγραφικής όπου έλαβε μέρος στο Μέγαρο Μπίλλυ στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιανουάριο του 2007, παρουσίασε τα έργα του στην Αθήνα στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Το Νοέμβρη του 2008 συμμετείχε, με το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, σε έκθεση που διοργάνωσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ με αυθεντικά κοστούμια της αείμνηστης ηθοποιού.Τον Ιούλιο του 2009 πραγματοποιήθηκε έκθεση των έργων του στην Καβάλα στην δημοτική Gallery Φιλίππων, που αποτέλεσε τον προάγγελο του γεγονότος της τωρινής λειτουργίας του μουσείου.

Τον Φεβρουάριο του 2014 το μουσείο μεταφέρθηκε για τριάντα ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Κτίριο Μ2 όπου πλήθος κόσμου το επισκέφθηκε.

Σχετικές αναρτήσεις

DJ Pharaoh: Ο Έλληνας Tiesto που μαγεύει με τις μουσικές του (video)

News Room A

Η Bergmann Kord στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ιατρικού Τατουάζ

News Room A

Τα 39 Σκαλοπάτια: Εννιά ακόμη παραστάσεις για το ελκυστικό θρίλερ κατασκοπείας

Newsroom