magdasnews.gr
News

Βουλή:Στις 15:00 οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών – Κορυφώνεται η αντιπαράθεση για την πρόταση δυσπιστίας

VOULI

Σήμερα στις 15:00 αναμένεται να ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει τον λόγο τελευταίος το βράδυ.

Η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας έχει κεντρικό θέμα την τραγωδία στα Τέμπη. Οι ομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το βράδυ, πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας. Η πολιτική ένταση αναμένεται να αυξηθεί στην πορεία της ημέρας, με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να επικεντρώσει την επίθεσή του σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, παρόμοια με τη χθεσινή ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Δείτε ζωντανά

Τι θα πει ο πρωθυπουργός;

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τη θέση της κυβέρνησης στη συζήτηση στη Βουλή με τρεις βασικούς άξονες. Αναμένεται να προβεί σε έναν ψύχραιμο και ώριμο λόγο, με στόχο να διαλευκάνει τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Τέμπη, ακολουθώντας τις εξηγήσεις που έδωσε προηγουμένως ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής. Θα τονίσει ότι η Δικαιοσύνη θα διαλευκάνει τα γεγονότα.

Παράλληλα, αναμένεται να αποστείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα μηδενικής ανοχής προς την αντιπολίτευση, καταδικάζοντας την επιχείρησή της να εκμεταλλευτεί την τραγωδία. Με τις επικρίσεις του, θα επιδιώξει να απορρίψει κάθε προσπάθεια επιρροής από τα αντιπαραθέτων κόμματα.

Επιπλέον, φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αλλάξει τη στρατηγική της, απομακρυνόμενη από την αμυντική τάση που είχε επιδείξει μέχρι στιγμής για το θέμα των Τεμπών. Παρόλο που θα μπορούσε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε έναν ψήφο εμπιστοσύνης, αποφάσισε να μην το πράξει, αποφεύγοντας έτσι ένα πιθανό λανθασμένο μήνυμα.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αλεξανδρούπολη: Τραυματίστηκαν 5 μετανάστες από ανατροπή οχήματος

News Room M

Μπλόκο της αστυνομίας σε 40 τρακτέρ αγροτών στην Χαλκιδική

News Room G

Κοντά στον πρωτογενή τομέα η Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης

News Room G