magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Έχεις λιγούρα; 2+1 συνταγές για γλυκά στη νηστεία – Τρουφάκια, brownie και τούρτα

συνταγές

Η νηστεία ξεκινά και βρήκαμε τρεις συνταγές για γλυκά.

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης φτιάχνει νηστίσιμα τρουφάκια, νηστίσιμο brownie και νηστίσιμη τούρτα.

Νηστίσιμα τρουφάκια

Υλικά

  • 400 ml νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 270 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γρ. κλασική κουβερτούρα ION PATISSERIE
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. γλυκό του κουταλιού (προαιρετικά)
  • 50 ml κονιάκ

Για την επικάλυψη

  • Τρούφα μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ
  • Κονιάκ

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το νερό με την ζάχαρη, μέχρι να πάρουν μια βράση.

Αμέσως μετά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, που πριν έχουμε κόψει σε κομματάκια, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει ένα σιρόπι σοκολάτας.

Έπειτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, τα φουντούκια, που πριν έχουμε θρυμματίσει σε μικρά κομμάτια και το γλυκό του κουταλιού, που επίσης έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και προσθέτουμε το σιρόπι της σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα μείγμα.

Αμέσως μετά, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τέλος, αφού παγώσει και σφίξει το μείγμα μας, φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε, τα βουτάμε στο κονιάκ και αμέσως μετά, τα ρολάρουμε στην τρούφα.

Νηστίσιμο brownie

Υλικά

  • 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. κακάο ION
  • 300 ml νερό
  • 50 ml κονιάκ
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 200 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.γ baking powder

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό και αμέσως μετά το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Έπειτα, προσθέτουμε μέσα την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ, το ταχίνι και το σπορέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι 20×25 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 -25 λεπτά.

Τέλος, σερβίρουμε, αφού πρώτα κρυώσει.

Νηστίσιμη τούρτα

Υλικά για την βάση

  • 75 ml σπορέλαιο
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα βρώμης
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 100 γρ. κορν φλάουρ

Για το γαρνίρισμα

  • Τρούφα μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση για την βάση

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αφού ζεσταθεί το σπορέλαιο, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.

Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό μας σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, προσέχοντας πολύ, γιατί στην αρχή κάνει έντονους υδρατμούς και έντονο κοχλασμό.

Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι μας στο σιμιγδάλι, συνεχίζουμε να κρατάμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά, ανακατεύοντας συνεχόμενα με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δούμε φουσκάλες κοχλασμού.

Έπειτα, τραβάμε τον χαλβά από το μάτι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και αδειάζουμε τον χαλβά μας μέσα σε ένα τσέρκι, που έχουμε ακουμπήσει στο πιάτο που θα σερβίρουμε την τούρτα.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε τον χαλβά ομοιόμορφα μέσα στο τσέρκι.

Εκτέλεση για την κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα βρώμης, την ζάχαρη και το κακάο με το κορν φλάουρ, που πριν έχουμε κοσκινίσει.

Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας .
Αμέσως μετά την αδειάζουμε μέσα στο τσέρκι μας, πάνω από τον χαλβά και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Γαρνίρουμε με τρούφα μαύρης σοκολάτας.

Σχετικές αναρτήσεις

Βιταμίνη Κ: Ποιά είναι τα μεγαλύτερα οφέλη στην υγεία και σε ποιες τροφές υπάρχει

News Room A

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τι δείχνουν νέες έρευνες για τα εμβόλια του κορωνοϊού και το αν προστατεύουν τις έγκυες

News Room A

ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο για διατήρηση μοσχευμάτων

News Room A