magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Έχετε δυσπεψία από την πολλή σκορδαλιά; Να τι πρέπει να κάνετε!

Έχετε δυσπεψία από την πολλή σκορδαλιά; Να τι πρέπει να κάνετε!

Το παραδοσιακό φαγητό για την 25η Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά.

Και όπως είναι φυσικό, μπορεί να το παρακάνουμε λίγο με την σκορδαλιά γιατί δεν είναι και ένα ελαφρύ φαγητό. Άρα μπορεί μετά το μεσημεριανό να έχουμε δυσπεψία.

Τι είναι η δυσπεψία

Είναι το αίσθημα δυσφορίας που νιώθουν οι άνθρωποι με ευαίσθητο στομάχι μετά από κατανάλωση λιπαρών τροφών σε μεγάλη ποσότητα.
Δεν πρόκειται για νόσο αλλά για μια σειρά από συμπτώματα όπως ο κοιλιακός πόνος, η όξινη γεύση στο στόμα, το αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, ο μετεωρισμός (φούσκωμα), ο τυμπανισμός, το αίσθημα καύσου στον οισοφάγο, η ναυτία, ο έμετος και, σπάνια, η διάρροια.

Για πολλούς ανθρώπους τα συμπτώματα αυτά είναι καθημερινά και τα αντιμετωπίζουν μετά από κάθε γεύμα, για αρκετούς είναι πιο σπάνια αλλά, δυστυχώς, για όλους υπάρχει η πιθανότητα το πρόβλημα να γίνει χρόνιο. Κάποια από αυτά μπορεί να εκληφθούν ως εκδήλωση καρδιακού επεισοδίου ή, ακόμα χειρότερα, να «αθωώσουν» καρδιακά ενοχλήματα, αποτρέποντάς μας από την γρήγορη αντίδραση που, στην περίπτωση της καρδιάς, είναι ζωτικής σημασίας. Γι` αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται και αυτή η γνώση προϋποθέτει επίσκεψη σε γιατρό και διάγνωση από γιατρό. Άπαξ και τεθεί αυτή, τα νέα είναι καλά, γιατί η δυσπεψία, αναλόγως πάντα της αιτιολογίας της, αντιμετωπίζεται με πολλούς τρόπους, αρκετοί εκ των οποίων είναι φυσικοί. Αφορούν δηλαδή τις διατροφικές μας συνήθειες, τη συστηματική λήψη κάποιων συγκεκριμένων τροφών και την προσοχή μας όσον αφορά την ποσότητα και τον αριθμό των γευμάτων μας.

Φυσικά μέσα αντιμετώπισης της δυσπεψίας

  • Μασήστε τζίντζερ.
  • Δοκιμάστε μαστίχα Χίου.
  • Δοκιμάστε μελισσόχορτο.
  • Πιείτε αφέψημα μέντας.
  • Πιείτε άφθονο νερό.
  • Μην πιείτε σόδα.
  • Πάρτε ένα συμπλήρωμα ενζύμων.
  • Κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή του στομάχου.

Σχετικές αναρτήσεις

Κακοκαιρία: Οδηγίες του υπουργείου Υγείας στους πολίτες που κυκλοφορούν σε πλημμυρισμένες περιοχές

News Room A

Δείτε ποιοι έχετε 20% κίνδυνο να πάθετε έμφραγμα και ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ!

News Room A

Πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος που έχει κάνει και τις 2 δόσεις;

News Room A