magdasnews.gr
Ταξίδια

Ελεύθερη πτώση στις μαγευτικές Μαλδίβες με έναν Έλληνα skydiver – φωτογράφο

SKY DIVING

Η αγάπη για το άθλημα της ελεύθερης πτώσης σε συνδυασμό με την τέχνη της φωτογραφίας,
έδωσαν την ευκαιρία στον skydiver – φωτογράφο Ιωάννη Βλαχιώτη να ταξιδεύει σε εκπληκτικές
τοποθεσίες του πλανήτη, αποτυπώνοντας με τον φακό του την ομορφιά τους “πέφτοντας” από τα
13000+ πόδια.

Οι Μαλδίβες αποτελούν ίσως τον απόλυτο εξωτικό προορισμό αυτών που επιζητούν γαλαζοπράσινα νερά, μοναδικές παραλίες και υποβρύχιες δραστηριότητες. Είναι ένα σύμπλεγμα από 1.192 νησίδες, εκ των οποίων 250 νησιά κατοικούνται. Λειτουργούν 89 τουριστικά θέρετρα με δυνατότητες 17 χιλιάδων κλινών. Η εμπειρία του να μπορείς να κάνεις άλματα πάνω από το εκπληκτικό αυτό τοπίο, είναι πραγματικά μοναδική. Το συγκεκριμένο εντυπωσιάζει πραγματικά με τα εκπληκτικά χρώματα, τις κατάλευκες παραλίες και τα καταπράσινα νησάκια διασκορπισμένα στον Ινδικό ωκεανό. Κάπως έτσι γεννήθηκε και το όραμα μερικών αθλητών για κάτι πιο σταθερό και οργανωμένο εκεί. Πάνω από 500.000 τουρίστες επισκέπτονται άλλωστε ετησίως τις Μαλδίβες.

SKY DIVING

Πόσο μαγευτικό θα ήταν να υπάρχει η δυνατότητα να μπορούν να δοκιμάσουν και την εμπειρία μιας ελεύθερης πτώσης? Στα τέλη του 2023 το πρώτο skydiving center ( SkydiveMaldivesIfuru ) με λειτουργία από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο ξεκίνησε την λειτουργία του, προσφέροντας υπηρεσίες όχι μόνο σε skydiving αθλητές αλλά και σε απλούς επισκέπτες. Ο Έλληνας φωτογράφος ήταν από τους πρώτους camera flyers που το επισκέφτηκαν τον Ιανουάριο του 2024 κατά την διάρκεια του “Euroinvasion Maldives 2024” event. Από την Αθήνα μπορείς να φτάσεις στην πρωτεύουσα (Male) με μια μόνο στάση, αναλόγως της αεροπορικής που θα επιλέξεις. Ακολουθεί πτήση με υδροπλάνο για περίπου 1 ώρα, και 15 λεπτά με σκάφος για τον τελικό προορισμό, το Ifuru island. Το εκπληκτικό Ifuru island resort ήταν αυτό που φιλοξένησε τους αθλητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο για περίπου 10 ημέρες και οι εντυπώσεις ήταν από όλους κάτι παραπάνω από άριστες. Απίστευτης ποικιλίας και γεύσης φαγητό (all inclusive), πανέμορφα δωμάτια με θέα τον ωκεανό, φιλικό και εξυπηρετικότατο προσωπικό αλλά και δυνατότητα να βρίσκονται όλα σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων, (μιας και το νησί δεν ξεπερνά σε μήκος το 1χλμ)! Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Director of food and beverage ήταν ο Έλληνας συνονόματος Γιάννης Γιαννόπουλος ο οποίος μαζί με την γυναίκα του Rochelle (general manager) είναι υπεύθυνοι του resort.SKY DIVING

Οι υπηρεσίες που απολαμβάνεις εκεί είναι κάτι παραπάνω από ανταποδοτικές του κόστους. Είναι
ίσως ο καλύτερος προορισμός για να ξεχαστείς εντελώς, να ηρεμήσεις από τους τρελούς ρυθμούς
της πόλης ή της δουλειάς σου, να απολαύσεις καθημερινά πανέμορφα ηλιοβασιλέματα στον
Ινδικό ωκεανό, στην πισίνα, ξαπλωμένος στην αμμουδιά ή κάνοντας βουτιές στα γαλαζοπράσινα
νερά.
Καταδύσεις, jet ski, θαλάσσια σπόρ, ψάρεμα για φρέσκο τόνο στα ανοικτά ή για βόλτα με τα
δελφίνια, είναι μόνο μερικές από τις έξτρα δραστηριότητες του resort, όμως ο στόχος του event
ήταν τα …άλματα! Το Skydive Maldives Ifuru island και οι υπεύθυνοι του event Jorg Schmidt και Will Penny,
οργάνωσαν τα πάντα άψογα. Μπόρεσαν να γίνουν πάνω από 15 άλματα με θέα αυτό το μαγευτικό σύμπλεγμα νησιών, και σε ένα (αξέχαστο) από αυτά, ελεύθερη πτώση και προσγείωση για πρώτη φορά στην κατάλευκη παραλία ενός παραπλήσιου ουσιαστικά ακατοίκητου νησιού με επιστροφή στο resort με σκάφος λίγο πριν την δύση.

SKY DIVINGΈνα αποχαιρετιστήριο πάρτι στο μπαρ του resort ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα απόλυτο πετυχημένο event. Η ομάδα του Euroinvasion group έχει ήδη οργανώσει το επόμενό της ταξίδι για άλματα στην πανέμορφη Ναμίμπια στα τέλη του 2024, όμως το επόμενο ραντεβού στις Μαλδίβες έχει ήδη
προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2025.SKY DIVING

Ο Ιωάννης Βλαχιώτης είναι skydiving instructor και φωτογράφος με πάνω από 9000 άλματα στο ενεργητικό του. Έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη στον κόσμο καλύπτοντας φωτογραφικά διάφορα skydiving events και οι φωτογραφίες του έχουν κυκλοφορήσει σχεδόν σε όλα τα διεθνή skydiving περιοδικά συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου σε κυκλοφορία Αμερικανικό “Parachutist”.
Ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει ως camera flyer σε αρκετά διαφημιστικά για Ελληνικές και διεθνείς παραγωγές με πλάνα του να έχουν ταξιδέψει μέχρι το Bollywood. Στην χώρα μας δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο skydiving center στην Ελλάδα, στο Skydive Athens στην Κωπαίδα. Μέρος από την δουλειά του μπορείτε να βρείτε στα social media και στο website.
https://ioannisphotography.mypixieset.com/
https://www.instagram.com/ioannis_vlachiotis_photography/
www.tiktok.com/@ioannisvlachiotis
www.facebook.com/IoannisVL
www.skydive-athens.gr

SKY DIVING

Σχετικές αναρτήσεις

Aυτό είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο και τα νούμερα σίγουρα ζαλίζουν

News Room G

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα – Οι top προορισμοί με αεροπλάνο

Newsroom

Σκόπελος: Το ελληνικό νησί ανάμεσα στα 9 αυθεντικά της Μεσογείου – Τι είναι αυτό που την ξεχωρίζει

Newsroom