magdasnews.gr
Της…tv

Eurovision 2024: Αυτό είναι το τραγούδι Hurricane του Ισραήλ

Eurovision 2024 Ισραήλ

Το Ισραήλ παρουσίασε την Κυριακή (10/03) το τραγούδι του για τη φετινή Eurovision, με τίτλο Hurricane, επισφραγίζοντας εβδομάδες αβεβαιότητας σχετικά με τη συμμετοχή του στον Διαγωνισμό Τραγουδιού και εν μέσω διαμαρτυριών και κατηγοριών λόγω της πολιτικής του ταυτότητας.

Το Hurricane, το οποίο, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ΚΑΝ, αναφέρεται σε μια γυναίκα που βιώνει μια προσωπική κρίση, διατηρεί μερικούς από τους στίχους του October Rain, την αρχική επιλογή τραγουδιού του Ισραήλ, η οποία αποκλείστηκε από τους διοργανωτές με την κατηγορία ότι πρόκειται για πολιτικό τραγούδι για τη Χαμάς.

Το October Rain, ένα κομμάτι για τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην EBU, η οποία διοργανώνει τον μουσικό θεσμό, χωρίς όμως να αποκλείσει το Ισραήλ από τη Eurovision 2024.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ΚΑΝ πριν μερικές εβδομάδες απέκλειε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές στο τραγούδι και απειλούσε πως εάν ζητούνταν κάτι τέτοιο, θα αποσυρόταν από τον διαγωνισμό.

Τελικά, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς το Ισραήλ άλλαξε τόσο τον τίτλο του κομματιού όσο και τους στίχους, διατηρώντας ωστόσο την ίδια μελωδία.

«Κοίταξε στα μάτια μου και δες/ Οι άνθρωποι κοιτάζουν μακριά αλλά ποτέ δεν λένε αντίο”, τραγουδάει η Golan. “Κάθε μέρα χάνω το μυαλό μου/ Κρατιέμαι σε αυτή τη μυστηριώδη βόλτα/ Χορεύω στην καταιγίδα/ Δεν έχω τίποτα να κρύψω/ Πάρ’ τα όλα και άφησε τον κόσμο πίσω/ Μωρό μου υποσχέσου μου ότι θα με ξανακρατήσεις/ Είμαι ακόμα διαλυμένη από αυτόν τον τυφώνα».

Το τραγούδι είναι σε μεγάλο βαθμό στα αγγλικά, εκτός από μερικούς εβραϊκούς στίχους στο τέλος, οι οποίες μεταφράζονται ως εξής: «Δεν χρειαζόμαστε μεγαλοπρεπή λόγια/ Μόνο προσευχές/ Ακόμα κι αν είναι δύσκολο να δούμε/ Πάντα αφήνεις ένα μικρό φως για μένα».

Μιλώντας μετά την παρουσίαση του τραγουδιού, η νεαρή εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision, Eden Golan ανέφερε πως «κατέληξα [να διαγωνίζομαι] σε μια όχι απλή χρονιά. Αλλά από την άλλη πλευρά, θέλω ακόμη περισσότερο να εκπροσωπήσω τη χώρα φέτος, λόγω του νοήματός του – έχει μια εντελώς διαφορετική σημασία. Και μπορούμε να μεταφέρουμε όλα όσα νιώθουμε και όλα όσα περνάει η χώρα μέσα σε αυτά τα τρία λεπτά. Να μιλήσουμε μέσω του τραγουδιού στον κόσμο».

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο τιρκουάζ χαλί της Eurovision: «Είναι σαν κατασκήνωση…»

News Room M

Απίστευτο ξεκατίνιασμα Χρήστου Βολικάκου & Τριανταφυλλου. Δείτε τι έγινε

News Room G

Στο Mega ο Νίκος Μουτσινάς;

News Room G