magdasnews.gr
News

Γάζα:Περιοχές γύρω απο το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Χαν Γιούνις βομβαρδίζει το Ισραήλ

ΓΑΖΑ

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τα βομβαρδιστικά χτυπήματα σε περιοχές κοντά σε δύο νοσοκομεία στη Χαν Γιούνις, τη μεγαλύτερη πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των κινήσεων για γιατρούς, ασθενείς και εκτοπισμένους.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι στη Γάζα αναφέρουν ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες στη Χαν Γιούνις, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε κατοικία.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη, με συνεχείς επιθέσεις από αέρος και ξηρά. Ισχυρισμοί κατοίκων αναφέρουν ότι οι βομβαρδισμοί προκαλούν τρόμο στους κατοίκους.

Παλαιστίνιοι γιατροί αναφέρουν ότι ισραηλινά άρματα μάχης έχουν αποκλείσει τα δύο κεντρικά νοσοκομεία της πόλης, τα Νάσερ και Αλ Άμαλ, και πραγματοποιούν βομβαρδισμούς κοντά σε αυτά, προκαλώντας προβλήματα για γιατρούς, ασθενείς και εκτοπισμένους που βρίσκονται εκεί.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού εκφράζει ανησυχία για την επιβίωση του πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς λιγότερο από το 20% της περιοχής αυτής αποτελεί καταφύγιο για 1,5 εκατομμύριο άνθρωπο. Οι επιθέσεις στα νοσοκομεία καταστρέφουν την υγειονομική υποδομή, εμποδίζοντας τη μεταφορά τραυματιών και νεκρών.

Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με την προσπάθεια επιβίωσης του πληθυσμού να κινδυνεύει λόγω της έλλειψης τροφίμων, ιατρικού εξοπλισμού και νερού. Οι προσπάθειες του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και άλλων οργανώσεων είναι δυσχερείς λόγω του συνεχούς βομβαρδισμού και της αποκοπής της πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Σχετικές αναρτήσεις

Ξεκίνησε το κομβόι των τρακτέρ για την Αθήνα

News Room G

Αραβικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε τεχνολογία στην Ελλάδα

News Room G

Νέα έρευνα:Η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ασθενειών του ήπατος

News Room G