magdasnews.gr
News

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από την κατάρρευση της γέφυρας

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συγκρούστηκε με μια γέφυρα στη Βαλτιμόρη νωρίς σήμερα το πρωί πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου, γεγονός που βοήθησε στον περιορισμό των ζημιών και στη διάσωση ζωών, ανέφερε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι πραγματικοί ήρωες. Έσωσαν ζωές την περασμένη νύχτα», δήλωσε ο Γουές Μουρ, αναφερόμενος στο πλήρωμα του πλοίου Dali, το οποίο κατάφερε να ενημερώσει τις αρχές για το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε καθώς έπλεε στον ποταμό Πατάπσκο με ταχύτητα οκτώ κόμβων.

Μετά τη σύγκρουση, η γέφυρα Φράνσις Σκοτ Κι κατέρρευσε στον ποταμό, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λιμάνι της Βαλτιμόρης. Το πλήρωμα του Dali, το οποίο είναι υπό σημαία της Σιγκαπούρης, είναι αποτελούμενο από προσωπικό που δεν ανήκει στην Maersk, αν και το πλοίο είχε νοικιαστεί από την εταιρεία.

Οι επιπτώσεις της κατάρρευσης της γέφυρας είναι σοβαρές, καθώς αυτοκίνητα και άνθρωποι έπεσαν στα νερά του ποταμού. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί δύο επιζώντες, με έναν από αυτούς να παραμένει στο νοσοκομείο, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον έξι άνθρωποι ακόμη.

Παρά την προσπάθεια να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος, ο κυβερνήτης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια.

Η καταστροφή αυτή μπορεί να αποδειχθεί ως μία από τις χειρότερες καταρρεύσεις γεφυρών για τις ΗΠΑ από το 2007, όταν η γέφυρα I-35W κατέρρευσε στον ποταμό Μισισιπί, με αποτέλεσμα τον θάνατο 13 ανθρώπων. Είναι επίσης το χειρότερο ατύχημα σε γέφυρα λόγω πρόσκρουσης πλοίου τα τελευταία 40-50 χρόνια. Το Dali είχε επίσης εμπλακεί σε ένα προηγούμενο ατύχημα στο λιμάνι της Αμβέρσας το 2016.

Η ανάλυση του ατυχήματος συνεχίζεται, με την κατάσταση στο λιμάνι της Βαλτιμόρης να παραμένει κλειστή μέχρι νεωτέρας.

Σχετικές αναρτήσεις

Τρομερή συμπλοκή στον Πειραιά – ο ένας κρατούσε ματσέτα

News Room G

Μπαίνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το MEGA o Βαγγέλης Μαρινάκης

News Room G

Σοκαριστικό το σημείωμα αυτοχειρίας του Πατέρα της 14χρονης που βιάστηκε στο Ρέθυμνο

News Room G