magdasnews.gr
News

Καθηγήτρια Πανεπιστήμιου σε φοιτήτρια με αναπηρία: «Θα κανονίσω να τα περάσεις όλα με 9-10»

Μια καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας πρότεινε σε μια φοιτήτρια με κινητική βλάβη να παρακολουθήσει εικονικά όλα τα μαθήματά της, με σκοπό να τη βοηθήσει.

Η Ραφαέλα Φουρναράκη και ο Κώστας Κριτζιλάκης, και οι δύο είναι ανάπηροι από γέννηση και ζουν στο κέντρο της Αθήνας. Στην πόλη αυτή, όπου η προσβασιμότητα είναι ελλιπής, αν και υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι με αναπηρία, οι δύο τους αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις.

Μέσα από μια συνέντευξη για το NEWS 24/7, εξήγησαν πώς είναι η ζωή τους σε μια πόλη που συχνά αγνοεί τους ανάπηρους. Παρά τις δυσκολίες, όμως, καταφέρνουν να ζουν μια φυσιολογική, λειτουργική ζωή.

Οι δυο τους ανέδειξαν το γεγονός ότι, παρά τις κοινωνικές πεποιθήσεις, οι άνθρωποι με κινητική βλάβη δεν είναι δυστυχισμένοι, αλλά μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή τους, να έχουν κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις, και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με αξιοπρέπεια και δύναμη.

Επιπλέον, η Ραφαέλα μοιράστηκε ένα περιστατικό μισαναπηρισμού που είχε βιώσει ως φοιτήτρια σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας το 2016. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, μια καθηγήτρια της πρότεινε να μην παρακολουθήσει κανονικά τις εξετάσεις, αλλά να παραδώσει εργασίες για να αποφύγει την καθημερινή πορεία στο πανεπιστήμιο.

“Στο Πανεπιστήμιο, στις αρχές, μετά από μάθημα, μετά την παρουσίαση, έρχεται μια καθηγήτρια και μου λέει ‘μην αγχώνεσαι για τα μαθήματα και για τις εξετάσεις. Θα φροντίσω εγώ, θα πιάσω και όλους του υπόλοιπους καθηγητές, να περάσεις τα μαθήματα με εργασίες… Και δεν χρειάζεται να γράψεις και πολλά, μια τυπική εργασία, ίσα-ίσα να έχουμε το όνομά σου, να γραφτεί στα πρακτικά ότι κάτι παρέδωσες.. Να τα περάσεις όλα με 9-10′“, είπε χαρακτηριστικά η Ραφαέλα, λέγοντας στη συνέχεια πως η απάντηση που έδωσε στην καθηγήτρια ήταν ότι δεν χρειάζεται να έχει “καμία ειδική μεταχείριση”.

Σχετικές αναρτήσεις

Ωράριο καταστημάτων: Τελευταία ψώνια – Πώς λειτουργούν μαγαζιά, Βαρβάκειος, σούπερ μάρκετ

Newsroom

Νέα έρευνα:Η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ασθενειών του ήπατος

News Room G

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο 42χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του – Νοσηλεύεται φρουρούμενος

News Room G