magdasnews.gr
News

Πυραύλους εναντίον αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ερυθρά Θάλασσα εκτόξευσαν οι Χουθί

ΧΟΥΘΙ ΡΟΥΚΕΤΑ

Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιτέθηκαν σε ένα αμερικανικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού ότι κατέρριψε έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι Χούθι “εκτόξευσαν πολλούς πυραύλους κατά πλοίων εναντίον του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Gravely στην Ερυθρά Θάλασσα”.

Επιπλέον, οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν να στοχοθετούν σε αυτοάμυνα αμερικανικά και βρετανικά πλοία στην περιοχή, όπως δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπός τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο al Massirah TV.

Την προηγούμενη νύχτα, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη Μέση Ανατολή (Centcom) ανακοίνωσε ότι κατέρριψε έναν πύραυλο κατά πλοίων που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη προς την Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για ζημιές.

Οι Χούθι, που κατέχουν σημαντικές περιοχές της Υεμένης, εξαπολύουν επιθέσεις κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, υποστηρίζοντας τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Σχετικές αναρτήσεις

Καταδικάστηκε 41χρονος δήθεν αστυνομικός που βίασε τρεις γυναίκες

News Room G

Βίντεο σοκ: Η στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της!

Newsroom

Εκ νέου υποψήφια με το CDU η Φ.Ντ. Λάιεν για την ΕΕ

News Room G