magdasnews.gr
News

Τηλεδιασκέψεις είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με πρέσβεις της Ελλάδας ανά τον κόσμο

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

Σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, διεξήγαγε σειρά τηλεδιασκέψεων με πρέσβεις της Ελλάδας σε διάφορα μέρη του κόσμου. Καταρχάς, επικοινώνησε με τους πρέσβεις στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε διαδικτυακά με τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών μας στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο της οικονομικής εξωστρέφειας και της οικονομικής διπλωματίας. Επίσης, τόνισε τη σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών για τη συμμετοχή των ομογενών στις ευρωεκλογές μέσω της επιστολικής ψήφου.

Σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των ομογενών, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε τη σημασία της προξενικής υπηρεσίας και της χρήσης νέων ψηφιακών εργαλείων, όπως ο πολύγλωσσος ψηφιακός βοηθός. Κατέθεσε επίσης προτάσεις για την επίλυση ζητημάτων που έχουν επισημανθεί.

Τέλος, επισήμανε τη σημασία της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα τον Απρίλιο και επισήμανε τη χώρα μας ως υποψήφια για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-26.

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα σχολικά κτίρια για ΑμεΑ ζητούν γονείς μαθητών των ΕΕΕΕΚ της Θεσσαλονίκης

News Room G

Τρομερή συμπλοκή στον Πειραιά – ο ένας κρατούσε ματσέτα

News Room G

ΣΟΚ στον Βόλο: Νεκρό βρέφος 26 ημερών στο Αχιλλοπούλειο

News Room G