magdasnews.gr
News

Τουλάχιστον 28 νεκροί από ουκρανικούς βομβαρδισμούς σε αρτοποιείο στην Ρωσία

ΡΩΣΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στη Μόσχα αναφέρουν ότι ουκρανικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν σοβαρές απώλειες, με τουλάχιστον 28 θανάτους σε ένα αρτοποιείο στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Λισιτσάνσκ.

Το Σάββατο, ο τοπικός ηγέτης Λεονίντ Πασέτσνικ ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών βρισκόταν και ένα παιδί, ενώ άλλοι 10 άνθρωποι διασώθηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι ουκρανοί αξιωματούχοι στο Κίεβο δεν έχουν ανταποκριθεί στο περιστατικό, ενώ και η Μόσχα και το Κίεβο εμπλέκονται σε επιθέσεις ολοένα και πιο έντονες αυτόν τον χειμώνα.

Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν έντονες ρωσικές επιθέσεις, με συνεχείς επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας την Κυριακή.

Οι μάχες είναι ιδιαίτερα σφοδρές στην Αβντίεβκα, όπου η Μόσχα προσπαθεί να περικυκλώσει τα στρατεύματα του Κιέβου. Συγχρόνως, οι ουκρανικές δυνάμεις είναι σε άμυνα σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Κουπιάνσκ, Λάιμαν, Μπαχμούτ και Ζαπορίζια, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Σε άλλο μέτωπο, ένας άμαχος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς του ρωσικού πυροβολικού στην πόλη Τορέτσκ. Η περιφερειακή κυβέρνηση του Ντονέτσκ αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη σε πρώτη γραμμή του μετώπου, λίγο πιο κοντά στη Μπαχμούτ.

Συνολικά, η στρατιωτική διοίκηση της βόρειας περιοχής Σούμι της Ουκρανίας ανέφερε ότι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή σε 16 ξεχωριστές επιθέσεις την προηγούμενη ημέρα. Με τους ουκρανικούς στρατιώτες εστιασμένους στις ανατολικές περιοχές, η εισβολή φαίνεται ότι αποτελεί προσπάθεια της Μόσχας να εξερευνήσει νέα μέτωπα και να ασκήσει περαιτέρω πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Ζαγκλιβέρης: Συντετριμμένοι οι γονείς του, μιλούν με δάκρυα στα μάτια δύο μήνες αφού «έφυγε» από σπάνια μορφή καρκίνου

Newsroom

Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Έλληνες και Πολωνοί αλεξιπτωτιστές πετούν πάνω από την Αθήνα

Newsroom

Η πρώτη αντίδραση Δασκαλάκη μετά την καταδίκη της Πισπιρίγκου

Newsroom