magdasnews.gr
News

Τουρκία:Οι αρχές συνέλαβαν 25 ύποπτους για επίθεση σε εκκλησία

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 25 υπόπτους που σχετίζονται με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άνδρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς.

Από τους συλληφθέντες, οι δύο θεωρούνται ως οι δράστες και συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι δύο βασικοί ύποπτοι είναι ξένοι υπήκοοι, ένας από το Τατζικιστάν και ένας Ρώσος. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ανακοινώθηκαν κατηγορίες εναντίον τους για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση και φόνους. Άλλοι εννέα ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη.

Η επίθεση σημειώθηκε σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη, και το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, αναφέροντας ότι ανταποκρίθηκαν σε έκκληση να στοχοθετηθούν εβραίοι και χριστιανοί. Η έρευνα διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Το θύμα, ένας Τούρκος πολίτης, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Η επίθεση είχε στόχο τους παρευρισκόμενους στην εκκλησία, και η αντίδραση των αρχών έχει επιστημονική βάση. Η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους έρχεται ως αντίδραση σε προηγούμενες επιθέσεις σε βάρος των οπαδών της. Επίσης, από κάμερα ασφαλείας καταγράφηκε η είσοδος των δραστών στην εκκλησία και ο πυροβολισμός του θύματος.

Σχετικές αναρτήσεις

«Της είχε πει θα τη σκοτώσει αν χωρίσουν»: Αποκάλυψη σοκ από φίλη της Κυριακής για τον 39χρονο δολοφόνο

Newsroom

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Αθήνα – επεισόδιο με μoλοτοφ έξω απο την Βουλή

News Room G

Ο Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ θα επιμείνει με την επίθεση στη Γάζα

News Room G