magdasnews.gr
News

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ελληνοτουρκικών επαφών

Η ατζέντα των ελληνοτουρκικών επαφών για την προετοιμασία μιας συνάντησης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα την άνοιξη, ανακοινώθηκε σήμερα από διπλωματικές πηγές.

Στις 2 Φεβρουαρίου, προβλέπεται επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματική ελληνική αποστολή με συμμετοχή σε επιχειρηματικό φόρουμ με τους Τούρκους επιχειρηματίες, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία.

Στις 11 Μαρτίου προγραμματίζεται συνάντηση για τον πολιτικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με επικεφαλής την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μπουράκ Ακτσαπάρ, προετοιμαζόμενοι για την αναμενόμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Σημαντική θα είναι και η συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο.

Όσον αφορά τις επόμενες επαφές του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, στις 6 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται συνάντηση με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Maria Angela Holguin Cuellar.

Στις 9 Φεβρουαρίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και να εγκαινιάσει το στρατηγικό διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη για να προωθήσει την υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σχετικές αναρτήσεις

Καθηγήτρια Πανεπιστήμιου σε φοιτήτρια με αναπηρία: «Θα κανονίσω να τα περάσεις όλα με 9-10»

News Room G

Συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο:Έπαιζε online καζίνο και τηλεφωνούσε σε γραμμές «090» στο γραφείο

News Room G

Ουκρανία:2 νεκροί στο Κίεβο, ένας στο Μικολάιφ από ρωσική πυραυλική επίθεση

News Room G