magdasnews.gr
People & Politics

Λίνα Μενδώνη: Φόβος και βία δεν έχουν χώρο στην Τέχνη – Η ανακοίνωση για τις καταγγελίες κατά Κιμούλη

"Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί! Τη βαραίνουν πολλά" - Δείτε ποιοι ηθοποιοί ξεσπούν κατά της Λίνας Μενδώνη

Η Λίνα Μενδώνη μετά τις καταγγελίες για τον Γιώργο Κιμούλη, έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να δημιουργηθεί Κώδικα Δεοντολογίας για όλους τους κρατικούς καλλιτεχνικούς φορείς και τις εκπαιδευτικές δομές.

“Κάθε συμπεριφορά εκφοβισμού, καταπίεσης, άσκησης βίας, η οποία εκφράζεται λεκτικά, ψυχολογικά ή σωματικά είναι απολύτως απαράδεκτη. Το θέατρο, όπως και κάθε άλλη τέχνη, αποτελεί ένα περιβάλλον συλλογικής έκφρασης, συνεργασίας, ελευθερίας. Ο Πολιτισμός δεν είναι απλώς ένα πεδίο καλλιτεχνικού επιτεύγματος. Είναι ο κατ΄ εξοχήν χώρος, που οφείλει να δίνει το παράδειγμα για τον σεβασμό της προσωπικότητας του άλλου. Ο φόβος και η βία οποιασδήποτε μορφής, δεν έχουν χώρο στην Τέχνη”, ανέφερε σε δήλωσή της η Υπουργός Πολιτισμού.

Την ίδια στιγμή, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ανακοινώνοντας πως το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στη δημιουργία και υιοθέτηση Κώδικα Δεοντολογίας για όλους τους κρατικούς καλλιτεχνικούς φορείς και τις εκπαιδευτικές δομές, αλλά και στην έναρξη διαβούλευσης με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και τους θεατρικούς παραγωγούς, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος κάθε μορφής βίας και διάκρισης στους χώρους συλλογικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ξεκαθάρισε επίσης ότι η βία, με όποια μορφή της, δεν έχει θέση πουθενά.

Σχετικές αναρτήσεις

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: ”Κάνω έκκληση να εμβολιαστούν όλοι και άνευ επιφυλάξεως”

News Room A

Και η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια στις εκλογές για την ευρωβουλή

Newsroom

Ποια είναι η ξανθιά Ελληνίδα που βρέθηκε χθες στον Λευκό Οίκο μαζί με την ομάδα του Donald Trump

News Room A