magdasnews.gr
News

Αποχή για τον Μάκη Βορίδη στο «Νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών»

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε την απόφασή του για αποχή όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Παρά τη διαφωνία του στο θέμα, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι θα περιγράψει τη διαφωνία του με πολιτικά και νομικά επιχειρήματα, αλλά φαίνεται ότι είναι σε επαφή με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, προκειμένου να αποφευχθούν εσωτερικές αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια κομματικών εκδηλώσεων, ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε ενωτικός, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξη όλων και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δουλειά της, αποφεύγοντας πιθανές εντάσεις.

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα παραμονής του Βορίδη στην κυβέρνηση, καθώς είχε εκφράσει τη διαφωνία του εκ των προτέρων και επέλεξε τη στάση της αποχής.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να υποβληθεί σε διαβούλευση απόψε, με στόχο την ψήφιση έως τις 12 ή 13 Φεβρουαρίου. Ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε για την πιθανή ψηφοφορία στις 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, επισημαίνοντας έναν συμβολισμό.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Βορίδης επανέλαβε τη διαφωνία του σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, δηλώνοντας ρητά ότι δεν είχε σκοπό να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Στη συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το αν θα ψηφίζει το νομοσχέδιο με την παρατήρηση: «Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα».

Ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι το ζήτημα της ισότητας μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών δεν ισχύει, επικαλούμενος απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με αυτήν, δεν υπάρχει παραβίαση της ισότητας, καθώς η νομοθεσία προορίζεται να προστατεύει την οικογένεια και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα επίθεση στο Σίδνεϊ: Μαχαίρωσε ιερέα σε live streaming!

Newsroom

Εικόνες σοκ από την καραμπόλα 9 οχημάτων στη Λεωφόρο Αλίμου: Εκσφενδονίστηκε σκυλάκι μέσα από ΙΧ!

Newsroom

«Πως θα είναι ο καιρός μέχρι αρχές Φεβρουαρίου;» – οι μετεωρολόγοι μας απαντούν

News Room G